WhatsApp İletişim
 0850 888 00 38

MÜŞTERİ GİRİŞİ

TELEFON İLE DESTEK

0850 888 00 38
Telefon ile destek almak için lütfen arayın !

Sıralamada HTTPS'nin Önemi

 16 Şubat 2017 - Web Tasarımı
HTTPS Nedir?  SSL Nedir?

Bir çok sitenin adresinde www. dan önce HTTP geldiğini görürsünüz. Bunun açılımı Hypertext Transfer Protocol demektir. Türkçeye çevirecek olursak Veri Aktarma Protokolü diyebiliriz. HTTPS ise Hypertext Transfer Protocol Secure yani Güvenli Veri Aktarma Protokolü şeklindedir.

Yani HTTPS ile başlayan siteler güvenlidir diyebiliriz.

HTTPS bağlantısı edinebilmek için SSL sertifikası almamız gerekir. Bu ssl sertifikalarının kurulumu ücretli bir işlemdir. 

Bu SSL sertifikasını ve HTTPS uzantısını e-ticaret siteleri, ödeme alan siteler kullanır. Bunun amacı da ödeme yapmak için girdiğimiz kredi kartı yada başka bilgilerimizin güvenlikli bir şekilde korunması içindir. Ama günümüzde artık satış yapmayan siteler de google ye güvenli görünmek için ssl sertifikası yükletebiliyorlar.


HTTPS'nin SEO'ya Etkisi Nedir?

HTTPS bu güne kadar SEO konusunda hiç bir etki de bulunmuyordu. Sadece yukarıda da belirttiğim gibi ödeme işlemlerinde güvenliği sağlıyordu.

Ancak Google'ın bu son açıklamasından sonra anlıyoruz ki, SSL sertifikası kullanan siteler SEO konusunda ayrı bir önem arz edecektir.

Google'ın yaptığı açıklamadan anladığımız kadarıyla HTTPS artık bir sıralama faktörü olarak kullanılacak.

Google şöyle bir açıklama yaptı;
“ For now it’s only a very lightweight signal — affecting fewer than 1% of global queries, and carrying less weight than other signals such as high-quality content — while we give webmasters time to switch to HTTPS. But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web.”

Yani HTTPS ile başlayan bağlantıların sıralamada %1 gibi bir oran da etki edeceğini söylüyor. Özgün içeriğin, kaliteli içeriğin daha fazla önem arz ettiğinin altını çiziyor. İlerleyen zamanlarda bu %1'lik önemin artacağını ve insanların HTTPS'ye geçmeleri için teşvik edileceği açıklanıyor.

Google Neden HTTPS'ye Önem Vermeye Başladı?

Google internetin en çok kazananı ve en büyüğü olarak bazı önlemler almak zorundadır. Her internet kullanıcısının bir Gmail hesabı olduğunu düşünürsek, HTTPS ile başlamayan bir Gmail hesabının ele geçirilmesi daha muhtemeldir. Bir çok internet kullanıcısı internetteki tüm şifrelerini aynı yapmaktadır. Yani Gmail hesabının şifresi ile bir başka üyelik gerektiren hizmetin şifresi aynı olabiliyor. Daha açık şekli ile bir kullanıcının şifresi ele geçirildiğinde Gmail hesabı da ele geçirilebilir.

Bir diğer sebebi ise yine yukarıda bahsettiğim maddi sebeptir. SSL sertifikası yani HTTPS bağlantısı ücretli olarak satılmaktadır. Bunun için dünya üzerinde satış yapan onlarca site vardır. Bunların en başında gelen bazı sertifika satıcısı firma şunlardır ; VeriSign, Comodo, Geotrust, ve RapidSSL gibi firmalardır.

Bu sertifikaları ve sabit ip adresini firmamızdan temin edebilirsiniz.
  • Pin It
BANKA HESAP NUMARAMIZ
medyator
Alıcının Adı : FORS BİLİŞİM YAZILIM DONANIM OTOMASYON VE ARGE HİZ.SAN.TİC.LTD. ŞTİ.
Hesap No : 6297267
Şube Kodu : 421 - KAYSERİ
IBAN : TR24 0006 2000 4210 0006 2972 67
YUKARI

PROJENİZ İÇİN TEKLİF ALIN !

ŞİFRE HATIRLATMA