WhatsApp İletişim
 0850 888 00 38

MÜŞTERİ GİRİŞİ

TELEFON İLE DESTEK

0850 888 00 38
Telefon ile destek almak için lütfen arayın !

Google Material Design Nedir?

 02 Şubat 2017 - Teknoloji
Material Design, ilk defa Google'ın 2014 Yılında gerçekleştirilen Google I/O geliştirici konferansında duyurulan bir arayüz dilidir. Duyurulan bu arayüz dilinden önce tasarlanan Android uygulamalarının her birinde farklı bir tasarım şemasıyla karşılaşabiliyorduk. Çünkü tasarım konusunda belirlenmiş net ve keskin sınırlamalar olmuyordu. Bu  her ne kadar yazılımcılar için  büyük bir artı olsa da kullanıcılar için her uygulamada farklı bir arayüz büyük sorun oluşturuyordu.

Her kullanmaya başladığımız Android uygulamasında farklı bir düzen bizi karşılıyor ve sonuç olarak nereye tıkladığımızda neyin çıkabileceğini çoğu zaman anlayamayabiliyorduk. 

Google'ın sunduğu bu yeni tasarım diliyle tasarlanan Android uygulamaları sayesinde artık tüm uygulamaların arayüzleri birbirine benziyor ve aynı şemayı paylaşıyor. Böylece kullanıcılar için tasarım açısından hem farklılıkların en aza indirildiği bir işletim sistemi sunuluyor hem de  kolay kullanabilirlik özelliği kazandırılıyor.

Material Design'de şema düzeninin yanı sıra  renk düzeni olarak da daha pastel renkler kullanılıyor. Böylece tüm uygulamaların simgelerinden tasarımına kadar grafik arayüzü tümüyle kullanıcılara tanıdık kılınabiliyor. Bir uygulamayı açtığımızda karşımıza çıkan canlı renk ve diğerindeki flat renk sorunu da bu yeni tasarım dili sayesinde tamamen ortadan kalkmış oluyor.

Material Design hakkında bu sayafada yer verdiğimiz açıklamaları yetersiz buluyor ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Google'ın sizi düşünerek hazırlamış olduğu bilgilendirme sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Pin It
BANKA HESAP NUMARAMIZ
medyator
Alıcının Adı : FORS BİLİŞİM YAZILIM DONANIM OTOMASYON VE ARGE HİZ.SAN.TİC.LTD. ŞTİ.
Hesap No : 6297267
Şube Kodu : 421 - KAYSERİ
IBAN : TR24 0006 2000 4210 0006 2972 67
YUKARI

PROJENİZ İÇİN TEKLİF ALIN !

ŞİFRE HATIRLATMA